Winon driewielers
Afspraak maken

De Winon driewieler gids: welke driewieler past bij jou?

Het maakt niet uit hoe oud we zijn, fietsen blijft altijd een plezierige activiteit. Toch kan het voor sommige volwassenen een uitdaging zijn om een standaard tweewielfiets te gebruiken. Daarom groeit de populariteit van de driewieler voor volwassenen enorm. In deze blog nemen we je mee door de verschillende soorten driewielers die beschikbaar zijn. Van de klassieke driewieler aangedreven door je benen, naar de hand aangedreven driewieler tot de moderne elektrische driewielfiets. We stellen de verschillende driewielers voor volwassenen graag aan je voor.

De klassieke driewieler

Een driewieler voor volwassenen biedt stabiliteit en comfort, waardoor fietsen toegankelijk wordt voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een veilige manier om je te verplaatsen, of gewoon wilt genieten van een ontspannen fietstocht, een driewieler kan de oplossing zijn. Met de robuuste constructie en drie wielen biedt deze fiets een veilige en betrouwbare manier om te reizen, ideaal voor diegenen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het fietsen.

Een kenmerk van de klassieke driewieler is het lage zwaartepunt, waardoor de fiets zeer stabiel blijft, zelfs bij lagere snelheden. Dit maakt het op- en afstappen aanzienlijk gemakkelijker en dankzij de comfortabele stoel zijn ook langere ritjes aangenaam.

De Silver Bullet van Tomcat is zo’n klassieke driewieler voor volwassenen. Hij is zonder speciaal gereedschap gemakkelijk te demonteren waardoor je hem handig mee kan nemen in de auto. Dit geldt voor alle modellen van Tomcat geldt overigens, evenals de optionele extra’s als bijvoorbeeld meerdere versnellingen. De Silver Bullet is bijvoorbeeld uit te breiden met maar liefst 8 versnellingen, zo bereik je nog sneller je bestemming. Ben je op zoek naar een driewieler met niet te veel poespas maar wel één waar je van op aan kunt? Maak dan eens een proefrit op de Silver Bullet.

driewieler voor volwassenen de Silver Bullet Tomcat
Elektrische driewielfiets voor volwassenen de Electric Flame Tomcat

Elektrische driewielfiets

De elektrische driewielfiets combineert het beste van twee werelden: de stabiliteit van een driewieler en de moeiteloosheid van een elektrische fiets. Met een ingebouwde elektrische motor kun je heuvels beklimmen en langere afstanden afleggen zonder je zorgen te maken over vermoeidheid. Een elektrische driewielfiets is ideaal voor volwassenen die zich gemakkelijk en efficiënt willen verplaatsen, maar behoefte hebben aan extra stabiliteit.

Een elektrische driewielfiets waarmee je moeiteloos de fietspaden op rijdt is de Electric Flame van Tomcat. Deze elektrische driewielfiets is uitgerust met een robuuste, krachtige elektromotor die zorgt voor een aangename trapondersteuning. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat je, zelfs op langere en uitdagendere trajecten, je bestemming moeiteloos kunt bereiken. Het geeft je de vrijheid om nieuwe paden te verkennen, zonder je zorgen te maken over vermoeidheid.

Met een volledig opgeladen batterij heeft de Electric Flame een actieradius van maar liefst 70 kilometer. Wat snelheid betreft, stelt de Electric Flame niet teleur. Met een maximale snelheid van 26 kilometer per uur, ben je snel op weg naar je bestemming. Ondanks deze indrukwekkende snelheid, staat veiligheid altijd voorop bij de Electric Flame. Met een ontwerp dat stabiliteit en controle garandeert, zelfs bij hogere snelheden, is de Electric Flame ook voor de oudere gebruiker veilig te besturen. Ervaar de vrijheid en het avontuur van langeafstandsfietstochten met de Electric Flame van Tomcat.

Hand aangedreven driewieler

In plaats van je benen te gebruiken, wordt dit type driewieler aangedreven door de kracht van je armen. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen met verminderde beenkracht, of voor wie op zoek is naar een alternatieve manier om zich te verplaatsen en tegelijkertijd hun bovenlichaam te trainen.

Net als elke andere Tomcat-driewieler, biedt de Rotor Bullet een krachtige, comfortabele en betrouwbare rit. Ondanks het feit dat deze fiets met de hand wordt aangedreven, levert hij dezelfde prestaties als de Silver Bullet. De Rotor Bullet is veelzijdig, geschikt voor zowel korte ritjes in de stad als langere tochten op het platteland. Of je nu boodschappen doet, naar het werk pendelt of gewoon geniet van een ritje in het park, de Rotor Bullet maakt het allemaal mogelijk.

De handaandrijving van de Rotor Bullet is eenvoudig te bedienen, waardoor deze fiets makkelijk te gebruiken is, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu nieuw bent in de wereld van de driewieler, of een ervaren fietser die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, de Rotor Bullet is de hand aangedreven driewieler voor jou.

handaangedreven driewieler voor volwassenen de Rotor Bullet Tomcat
Elektrische hand aangedreven driewielfiets voor volwassenen de Electric Flare Tomcat

Elektrische handbike

De elektrische handbike is een innovatieve oplossing voor mensen die mogelijk problemen hebben met hun onderlichaam, maar toch van het fietsen willen genieten. In plaats van pedalen voor je voeten, heeft een elektrische handbike handpedalen, waardoor je met je armen kunt fietsen. Gekoppeld aan de elektrische ondersteuning, maakt dit het mogelijk om aanzienlijke afstanden af te leggen.

In het hart van de Electric Flare, de elektrische handbike van Tomcat, zit een krachtige 36 Volt, 250 Watt elektromotor, die voor moeiteloze trapondersteuning zorgt. Hierdoor kan je, ongeacht je fysieke conditie, aanzienlijke afstanden afleggen zonder de typische vermoeidheid die je zou ervaren bij traditioneel fietsen. Het maakt niet uit of je door het stadscentrum navigeert of een uitgestrekt plattelandslandschap verkent, de Electric Flare brengt je waar je heen wilt en dit op een comfortabele en plezierige manier.

Ondanks de krachtige motor en robuuste constructie, weegt de Electric Flare slechts 32 kilogram. Dit lichte gewicht draagt bij aan de algehele efficiëntie van de fiets, en maakt hem gemakkelijk te manoeuvreren en te parkeren. Het combineert het beste van beide werelden: de stabiliteit en betrouwbaarheid van een traditionele driewieler, met de prestaties en wendbaarheid van een lichtgewicht elektrische fiets.

Ontdek welke driewieler bij jou past.

Of je nu kiest voor een klassieke driewieler, een elektrische driewielfiets of een handbike, al dan niet elektrisch. Met een driewieler van Tomcat kun je rekenen op een veilige en plezierige rijervaring. Maak een afspraak bij Winon en ontdek welke driewieler bij jou past.
Maak een afspraak
© 2023 Winon B.V. | Website door Meceda
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Ga naar de inhoud