Winon driewielers
Afspraak maken

Tips voor het stallen van jouw driewieler

Hoe je het beste je driewieler kan stallen

Een goede stalling is essentieel voor de levensduur en prestaties van je driewieler voor volwassenen. Of je nu een traditionele driewielfiets, een elektrische driewielfiets of een opvouwbare elektrische driewieler voor volwassenen, zoals een Tomcat Trike hebt; de juiste opslag beschermt tegen roest, weersomstandigheden en diefstal. In deze blog delen we de beste tips voor het optimaal stallen en onderhouden van je driewieler voor volwassenen.

Het belang van de juiste stallingsplek voor je driewieler voor volwassenen

Voor de levensduur en de veiligheid van je driewieler voor volwassenen is een goede stalling essentieel. Door je driewielfiets op de juiste manier te stallen, bescherm je deze tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zorg je ervoor dat het in optimale conditie blijft. Dit betekent niet alleen een langere levensduur voor je driewielfiets, maar ook dat het veiliger en betrouwbaarder in gebruik is.

De gevolgen van slechte stalling

Investeren in een goede stallingsplek beschermt je driewielfiets en zorgt ervoor dat het altijd klaar is voor gebruik. Dit verhoogt het rijplezier en de betrouwbaarheid, waardoor je langer kunt genieten van je driewieler voor volwassenen. Slechte stalling kan daarentegen vervelende gevolgen hebben:

 • Roest: Blootstelling aan vochtige omstandigheden, zoals regen of sneeuw, kan roest veroorzaken. Roest tast niet alleen het uiterlijk aan, maar beïnvloed ook hoe betrouwbaar je driewieler voor volwassenen is. Dit kan zorgen voor snellere slijtage van onderdelen zoals het frame en de aandrijflijn.
 • Schade: Onbeschutte stalling kan leiden tot krassen, deuken en versnelde slijtage van onderdelen door blootstelling aan zon, wind en regen. Dit betekent dat je vaker reparaties moet uitvoeren en mogelijk zelfs dure onderdelen moet vervangen.
 • Diefstal: Onvoldoende beveiligde stalling verhoogt het risico op diefstal. Een veilige stalling met stevige sloten en mogelijk zelfs een bewaakte fietsenstalling kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Ruimte en toegankelijkheid

Bij het stallen van je driewieler voor volwassenen is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte en de toegankelijkheid. Sommige Tomcat driewielers zijn te demonteren, waardoor zij minder ruimte voor opslag nodig hebben. Met de juiste planning kun je je driewieler veilig en efficiënt stallen.

 • Meet je stallingsruimte op: Controleer de breedte, hoogte en diepte van de ruimte om te zorgen dat je driewielfiets past.
 • Denk aan doorgangen en bochten: Let op de breedte van deuren en gangen. Let daarnaast op eventuele bochten die je moet nemen om je driewielfiets naar de stalling te brengen.
 • Toegang tot stroom: Zorg voor een stopcontact in de buurt van de stalling als je een elektrische driewielfiets hebt, zodat je de accu eenvoudig kunt opladen.

Bescherming tegen weerselementen

Een goede bescherming van je driewieler voor volwassenen tegen de weerselementen is essentieel om de fiets in topconditie te houden. Regen kan roest veroorzaken, sneeuw kan mechanische schade toebrengen en de zon kan de lak en rubberen onderdelen van je driewielfiets beschadigen. Een droge, beschermde ruimte zoals een garage of schuur is ideaal om je driewielfiets in topconditie te houden. Als binnen stallen niet mogelijk is, biedt een stevige overkapping voldoende bescherming.

Daarnaast geeft een fietshoes extra bescherming tegen vocht, vuil en UV-straling. Kies een waterdichte, UV-bestendige hoes die goed past; om te voorkomen dat wind eronder waait. Dit is vooral handig als je driewielfiets buiten moet staan. Met deze maatregelen blijft je driewieler; of je nu een traditionele driewielfiets, een elektrische driewielfiets of een opvouwbare elektrische driewieler voor volwassenen, zoals een Tomcat Trike is, in topconditie.

Stalling opties voor verschillende types driewielers

Het goed stallen van je driewieler voor volwassenen is essentieel voor het behoud van de kwaliteit en levensduur van je fiets. Afhankelijk van het type driewielfiets dat je hebt, zijn er verschillende stallingsopties en overwegingen.

Traditionele driewieler voor volwassenen

Een traditionele driewielfiets heeft standaard stallingsvereisten die vergelijkbaar zijn met die van een reguliere fiets, maar met extra aandacht voor stabiliteit. Deze driewielers hebben een vlakke ondergrond nodig om omkantelen te voorkomen. Plaats de fiets op een droge plek zoals een garage of schuur. Gebruik eventueel een wielklem voor extra stabiliteit.

Elektrische driewieler voor volwassenen

Elektrische driewielfietsen hebben specifieke stallingsbehoeften, voornamelijk vanwege hun elektrische componenten. Zorg ervoor dat de stalling een stopcontact heeft voor het opladen van de accu. Plaats de fiets in een droge omgeving om de elektrische systemen te beschermen tegen vocht. Haal de accu uit de fiets en sla deze binnenshuis op als de temperatuur te extreem is om schade aan de accu door extreme kou of hitte te voorkomen, waardoor de levensduur en prestaties behouden blijve

Opvouwbare elektrische driewieler voor volwassenen

Opvouwbare elektrische driewielfiets, zoals de Tomcat trike, bieden het voordeel dat ze ongelooflijk compact zijn. Deze modellen kunnen eenvoudig worden opgevouwen en opgeborgen in kleinere ruimtes zoals kasten, kleine garages of zelfs autokoffers. Dit maakt ze ideaal voor mensen met beperkte stallingsruimte. De opvouwbaarheid zorgt ook voor extra gemak tijdens transport en de opslag.
Opgevouwen Tomcat Trike in de achterbak van een auto.

Quick release-frame van de Tomcat Trike

De Tomcat trike heeft een innovatief Quick Release-frame, waarmee je het frame eenvoudig en zonder gereedschap kunt demonteren en opbergen. Door aan de Quick Release-hendel te trekken, ontgrendelt het gepatenteerde systeem het frame; zodat het gemakkelijk kan worden opgevouwen. Dit compacte ontwerp maakt het mogelijk om de Tomcat trike eenvoudig op te bergen.

Handige tips voor opvouwbare modellen

Het goed opvouwen en opbergen van je elektrische driewieler voor volwassenen is essentieel voor het behoud van zijn conditie en levensduur.

 • Uitschakelen: Zet de elektrische systemen uit en verwijder indien mogelijk de batterij.
 • Stuurkolom vouwen: Vouw de stuurkolom naar beneden.
 • Pedalen positie: Zorg dat de pedalen zo staan dat ze niet in de weg zitten.
 • Frame losmaken: Trek aan de hendels of knoppen om het frame los te maken en vouw de fiets voorzichtig op.
 • Veilig opbergen: Controleer of alle onderdelen stevig op hun plaats zitten voordat je de fiets opbergt.

Tips voor bescherming van opgevouwen onderdelen tijdens de opslag

Volg deze tips om je opvouwbare elektrische driewieler in topconditie te houden en altijd klaar voor gebruik:

 • Beschermende hoezen: Gebruik beschermende hoezen of zachte doeken om het frame en de batterij te bedekken.
 • Vermijd zware voorwerpen: Plaats geen zware voorwerpen op de opgevouwen fiets om schade aan het frame of de elektrische componenten te voorkomen.
 • Droge opslagruimte: Zorg ervoor dat de opgevouwen driewieler in een droge, beschutte ruimte wordt opgeslagen om blootstelling aan vocht en extreme temperaturen te vermijden.

Veiligheid en beveiliging

Stevige sloten en beveiligingssystemen zijn essentieel om je driewieler tegen diefstal te beschermen. Sterke sloten maken het voor dieven moeilijker om je driewieler te stelen, zowel thuis als onderweg.

Kettingsloten zijn een uitstekende keuze en kunnen je driewielfiets vastzetten aan vaste objecten. Vouwsloten bieden flexibiliteit en zijn gemakkelijk mee te nemen; terwijl ringsloten, die aan het frame bevestigd zijn en het achterwiel blokkeren, ideaal zijn voor korte stops. Door deze verschillende soorten sloten te begrijpen, kun je de beste beveiligingsoplossing voor jouw situatie kiezen.

Onderhoud van je stalling

Houd je stallingsplek schoon om roest en vuil te voorkomen. Stof en vocht kunnen schade veroorzaken aan je driewieler voor volwassenen. Een schone, droge stalling verlengt de levensduur van je fiets.

Controleer regelmatig de structuur van de stalling op schade of slijtage. Scheuren en roestplekken kunnen de veiligheid van je driewieler in gevaar brengen. Een goed onderhouden stalling biedt de beste bescherming.

Inspecteer je driewieler periodiek. Controleer banden, remmen en elektrische componenten voor onderhoudsbehoeften. Regelmatige controles helpen kleine problemen te verhelpen voordat ze groter worden. Door zowel je stalling als je driewieler goed te onderhouden, zorg je voor een langere levensduur en betere prestaties.

Plan nu jouw onderhoudsafspraak bij Winon

Door de juiste stallingsmethoden toe te passen en veelgemaakte fouten te vermijden, blijft je driewieler voor volwassenen in topconditie en gaat deze langer mee. Of je nu een traditionele driewielfiets, een elektrische driewielfiets of een opvouwbare elektrische driewieler voor volwassenen, zoals een Tomcat Trike hebt, goed onderhoud en stalling zijn essentieel.

Wil je zeker zijn van professioneel onderhoud of heb je specifieke vragen over de beste stallingsmethoden? Maak dan een afspraak bij Winon. Onze experts staan klaar om je persoonlijk advies te geven en hoogwaardige service. Neem vandaag nog contact met ons op en zorg ervoor dat je driewieler voor volwassenen altijd klaar is voor elk gebruik!
Maak nu je afspraak

Veel gestelde vragen

Een goede stalling is essentieel voor de levensduur en prestaties van je driewieler voor volwassenen. De juiste opslag beschermt je driewieler tegen roest, weersomstandigheden en diefstal, waardoor hij langer meegaat en altijd klaar is voor gebruik.
Bescherming tegen regen, sneeuw en zon is essentieel. Een droge, beschermde ruimte zoals een garage of schuur is ideaal. Als binnen stallen niet mogelijk is, biedt een stevige overkapping voldoende bescherming.

Slechte stalling kan leiden tot:

 • Roest: Blootstelling aan vocht kan roest veroorzaken, wat de structurele integriteit van je driewieler verzwakt.
 • Schade: Onbeschutte stalling kan leiden tot krassen, deuken en versnelde slijtage door zon, wind en regen.
 • Diefstal: Onvoldoende beveiliging verhoogt het risico op diefstal van je driewieler.
Gebruik stevige sloten en beveiligingssystemen om je driewieler voor volwassenen tegen diefstal te beschermen. Kies voor stallingsplaatsen met extra beveiliging, zoals fietsenstallingen met camerabewaking. 
Een fietshoes biedt extra bescherming tegen vocht, vuil en UV-straling. Kies een waterdichte, UV-bestendige hoes die goed past om te voorkomen dat wind eronder waait. Dit is vooral nuttig als je driewieler voor volwassenen buiten moet staan.
 • Traditionele driewielfiets: Plaats deze op een vlakke, droge plek zoals een garage of schuur en gebruik eventueel een wielklem voor stabiliteit.
 • Elektrische driewieler voor volwassenen: Zorg voor een stopcontact in de buurt van de stalling en plaats de fiets in een droge omgeving. Haal de accu uit de fiets en sla deze binnenshuis op bij extreme temperaturen.
 • Opvouwbare elektrische driewieler voor volwassenen: Deze kunnen compact worden opgeborgen in kleinere ruimtes zoals kasten of autokoffers. Ze zijn ideaal voor mensen met beperkte stallingsruimte en bieden gemak tijdens transport en opslag.
Controleer de breedte, hoogte en diepte van de stallingsruimte om ervoor te zorgen dat je driewielfiets past. Let ook op de breedte van deuren en gangen en eventuele bochten die je moet nemen om je driewieler naar de stalling te brengen.
Elektrische driewielers voor volwassenen hebben andere stallingsbehoeften vanwege hun elektrische componenten. Zorg voor een stopcontact in de buurt van de stalling voor het opladen van de accu. Plaats de fiets in een droge omgeving en haal de accu uit de fiets en sla deze binnenshuis op bij extreme temperaturen om schade te voorkomen.
Het Quick Release-frame van de Tomcat Trike maakt het eenvoudig om het frame zonder gereedschap te demonteren en op te bergen. Dit compacte ontwerp maakt het mogelijk om de trike eenvoudig op te bergen in een kofferbak, kleine opslagruimte of kast.
Een schone en droge stalling voorkomt roest en vuil op je driewieler. Controleer regelmatig de structuur van de stalling op schade of slijtage om de veiligheid van je driewieler te garanderen.
© 2024 Winon B.V. | Website door Meceda
starmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Ga naar de inhoud