Winon driewielers
Afspraak maken

Onze tips voor de aanschaf van een driewieler

Tips voor de aanschaf van een driewieler

Sta je op het punt om een driewieler aan te schaffen, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze blog delen we essentiële tips die jou helpen bij het vinden van de perfecte driewieler. Van budgetbepaling tot de juiste functies, we zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd de juiste keuze maakt. 
Wat is je budget?
Een driewielfiets is een financiële investering, maar de voordelen zijn onbetaalbaar. Of je nu een ruim of beperkt budget hebt, er is altijd een driewieler die aansluit bij jouw financiële situatie. Door van tevoren vast te stellen hoeveel je bereid bent uit te geven, kun je gerichter zoeken en vind je sneller de driewielfiets die niet alleen voldoet aan je behoeften, maar ook binnen je budget valt.
Wat is je fietsdoel?
Vraag jezelf af: waarvoor ga ik de driewieler gebruiken? Of het nu gaat om het dagelijkse woon-werkverkeer, het doen van boodschappen,
herstel van een hernia,
recreatieve fietstochten of bezoekjes aan vrienden en familie. Elk doel stelt zijn eigen eisen aan je driewieler. De specificaties van je fiets, zoals het type versnellingen, de noodzaak voor elektrische trapondersteuning, het comfort van het zadel en de praktische opbergmogelijkheden, hangen nauw samen met hoe en waarvoor je de driewieler zult gebruiken.
Waar ga je de driewielfiets stallen?
Overweeg zorgvuldig waar je je driewieler gaat stallen en meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op. Hoewel veel driewielers voor volwassenen ontworpen zijn om gemakkelijk door standaarddeuren te passen, kunnen de afmetingen van je schuur, garage of berging afwijken van de standaardmaten. Gelukkig zijn onze Tomcat driewielers in een handomdraai te demonteren én wegen ze maar 34 kilo. (Dit in tegenstelling tot andere driewielers die tot wel over de 50 kilo kunnen wegen.) Met het innovatieve Quick Release-systeem kun je de Tomcat snel en moeiteloos demonteren, wat een ideale oplossing is voor beperkte ruimtes.
Verdiep je in de verschillende soorten fietsen
Er zijn verschillende soorten driewielers op de markt. Zo is er de traditionele driewieler aangedreven door je benen, waarbij je nog de keuze hebt om voor wel of geen trapondersteuning te kiezen. Maar er zijn ook driewielers die je kunt voortbewegen met je armen met eventuele elektrische ondersteuning.

Ook de manier waarop je op een driewieler zit is belangrijk om in overweging te nemen. Een Tomcat driewieler met zitpositie biedt meer comfort dan een model waarbij je rechtop zit. Dankzij het lagere zwaartepunt en de unieke zithouding, ervaar je direct een vertrouwd en veilig gevoel. De meeste mensen vinden het gemakkelijk om zonder veel gewenning weg te fietsen op deze fiets. De zitconstructie biedt rugondersteuning, terwijl het zadel aanvoelt als een comfortabel stoeltje. Dit maakt de fiets aangenamer op oneffen of schuin wegdek. Bovendien zit je net voor de achterwielen, wat het inschatten van de breedte vergemakkelijkt en je in staat stelt om sneller door bochten te manoeuvreren.

Bij Winon Driewielers bieden we onderstaande Tomcat driewielers aan:

Silver Bullet: De Silver Bullet is de betrouwbare, traditionele driewieler van TomCat. Het biedt een betrouwbare en comfortabele rijervaring, perfect voor alledaags gebruik.

Electric Flame: Voor degenen die extra kracht en bereik nodig hebben, combineert de Electric Flame elektrische trapondersteuning met de stabiliteit van een driewieler, ideaal voor heuvelachtige landschappen en langere afstanden.

Rotor Bullet: Deze handaangedreven driewieler is een goede keuze voor mensen met beperkte beenmobiliteit. De Rotor Bullet levert daarmee dezelfde voordelen als elke andere Tomcat-driewieler.

Electric Flare: De Electric Flare brengt het beste van twee werelden samen door handaandrijving te koppelen aan elektrische assistentie, wat zorgt voor een unieke rijervaring en toegankelijkheid voor een breed scala aan gebruikers.
Elektrische trapondersteuning of niet?
Door de constructie van de driewieler en het extra gewicht kan het trappen wat meer inspanning vereisen. Dit is waar elektrische trapondersteuning een wereld van verschil kan maken, waardoor je moeiteloos kunt genieten van je rit. Het mooie van elektrische ondersteuning is dat het volledig aanpasbaar is aan je persoonlijke voorkeur en de omstandigheden van je rit.

Met een kwaliteitsaccu en efficiënte motor, zoals de 36 Volt 250 Watt elektromotor met 6 power supportlevels die op Tomcat elektrische driewielers te vinden zijn, kun je genieten van lange tochten tot wel 70 kilometer en snelheden bereiken tot 26 kilometer per uur. Hoe lang je op één acculading kunt rijden is afhankelijk van verschillende factoren:

Het niveau van trapondersteuning
Bandenspanning
Windkracht
Snelheid
Gewicht van de bestuurder
Type ondergrond: verhard of onverhard 
Leeftijd van de accu
Kortom, of je nu kiest voor een lichte ondersteuning om je inspanningen te verlichten of voor een hogere stand om de windkracht te trotseren, de juiste instelling van trapondersteuning kan de actieradius en het plezier van je driewieler aanzienlijk vergroten.
Maak een proefrit
Een proefrit maken is een onmisbare stap in het selectieproces van een driewielfiets. Wij nodigen je uit om verschillende modellen uit te proberen. Het unieke rijgedrag van een driewieler, met zijn afwijkende houding en stuurmechanisme, is iets dat je zelf moet ervaren. Het verschil in balans en manoeuvreerbaarheid vergeleken met een traditionele tweewieler kan verrassend zijn.

Door een reeks driewielers te testen, krijg je een gevoel voor wat jou het beste ligt. Een proefrit onthult snel welke driewielfiets jouw rijstijl complement en je behoeften vervult. Vergeet niet, de beste manier om te beslissen is door het zelf te voelen en te sturen. Kom langs en ervaar het zelf.
Informeer of er een vergoeding mogelijk is
Als je overweegt een driewieler aan te schaffen, is het de moeite waard om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten. Begin met een bezoek aan het WMO-loket van je gemeente. Gemeentes hebben de verantwoordelijkheid om hun inwoners te ondersteunen bij het zelfstandig thuis wonen en mobiliteit is hier een belangrijk onderdeel van. Afhankelijk van je situatie, kunnen ze advies geven of ondersteuning bieden via hulpmiddelen die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) beschikbaar zijn, hetzij direct in natura of door middel van een Persoons Gebonden Budget (PGB). 
Voor gedetailleerde informatie over de hulp die beschikbaar is, kan de Regelhulp van de Rijksoverheid een uitstekende bron zijn.
Bepaal of je de fiets wilt verzekeren
Als je trots eigenaar wordt van een (elektrische) driewielfiets, sta dan even stil bij het idee van een verzekering. Hoewel het niet verplicht is, kan het verzekeren van je fiets je wel een hoop rust en bescherming bieden. Vooral in geval van diefstal of schade kan een fietsverzekering een verstandige keuze zijn. De opties variëren van eenvoudige diefstalverzekeringen tot meer uitgebreide pakketten die ook schade door bijvoorbeeld een valpartij of vandalisme dekken.

Maak een afspraak voor een proefrit bij Winon Driewielers

De beste manier om echt te weten te komen welke driewielfiets bij je past, is door er een te ervaren. Daarom nodigen we je bij Winon Driewielers uit voor een persoonlijke proefrit. Thuis of bij ons op locatie in Zuidlaren. Ontdek zelf het comfort, de stabiliteit en de prestaties van onze driewielers. Maak vandaag nog een afspraak voor een proefrit bij Winon Driewielers en zet de eerste stap naar een nieuw niveau van mobiliteit en vrijheid.
Maak nu je afspraak
© 2023 Winon B.V. | Website door Meceda
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Ga naar de inhoud